Werkwijze

Om een duidelijk inzicht te geven op de verschillende stappen die worden doorlopen tijdens het ontwerpproces is hieronder een overzicht te zien. Binnen het proces gaat Bureau Hamers tuin- en landschapsontwerp altijd voor het hoogst haalbare resultaat.

Inventarisatie

De droomtuin die u voor ogen heeft is voor ons nog moeilijk te doorgronden. Om deze reden begint een project altijd met een inventarisatie. Bij een eerste kennismakingsgesprek brengen wij uw wensen in kaart. Welke sfeer spreekt u aan in een tuin en op welke manier wilt u de tuin gaan gebruiken? 

Aan de hand van dit eerste gesprek maken wij een moodboard met een verzameling van impressies. Op deze manier is het voor u als opdrachtgever direct inzichtelijk op welke manier wij uw droomtuin zien. Ook kunt u op deze manier goed zien of alle onderdelen van uw droomtuin terugkomen in de sfeerimpressie.

Schetsfase

In deze fase wordt er aan de hand van uw wensen en de verschillende sfeerimpressies een uniek schetsontwerp gemaakt. Op deze manier krijgt u als opdrachtgever duidelijk zicht op onze denk- en benaderingswijzen van u buitenruimte. Aan de hand van deze schetsen worden verschillende invullingen besproken, zoals materiaalsoorten, het kleurenpalet en de totale sfeer binnen het ontwerp.

Zitbank
Trappartij
palen in beplanting

Ontwerp

In deze fase wordt het ontwerp volledig uitgewerkt tot in de details. Materialen worden gekozen en bijpassende beplantingsplannen worden gemaakt. In deze fase wordt het ontwerp voor u echt inzichtelijk. Met realistische visualisaties nemen wij u mee in uw toekomstige buitenruimte! 

Uitvoering

Om de kwaliteit van het ontwerp en uw droomtuin te waarborgen zijn wij nauw betrokken bij de uitvoering van het project. Dit doen wij door te werken met vakmensen die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Op deze manier wordt uw droomtuin gerealiseerd, en nemen wij alle zorgen voor u uit handen.

Tuinontwerp doorsnede
Tuinontwerp plattegrond

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Scroll naar top