over ons

Wij zijn een jong bureau dat streeft naar een buitenruimte die aansluit bij de woning. Hierbij staan wij voor een uniek ontwerp dat past bij u als opdrachtgever. De buitenruimte is geen verlenging van de woonkamer, maar een totale extra woonruimte.

Door onze frisse kijk op nieuwe technieken en oplossingen binnen het ontwerp leveren wij een totaalplan dat aansluit bij uw wensen. Op deze manier creëren wij een omgeving waarin vakmanschap, authenticiteit en creativiteit met elkaar worden gecombineerd.

Beplanting staat bij ons bureau hoog in het vaandel. Door onze passie voor beplanting leveren wij dan ook altijd een totaal verzorgd plan af. Waarbij de beplanting het ontwerp omarmt en versterkt, waardoor de buitenruimte jaarrond aantrekkelijk is.

Rick Hamers

Rick Hamers

Eigenaar – Ontwerper

Mijn interesse in groen is ontstaan toen ik samen met mijn ouders vaak ging wandelen. Alle verschillende soorten planten die wij tijdens het wandelen tegenkwamen vond ik erg interessant. De liefde voor wandelen en de buitenruimte werd op deze manier aan mij overgedragen. Op vakanties bezochten wij dan ook vaak tuinen en landgoederen waar ik genoot van de verschillende planten en de totale inrichting.

Ik besloot de hoveniersopleiding te gaan volgen. Hier groeide mijn fascinatie voor beplanting en de buitenruimte verder uit. Tijdens deze studie maakte ik kennis met de praktische zaken van het aanleggen en onderhouden van tuinen. Deze kennis komt iedere dag nog van pas.

Na mijn hoveniersopleiding besloot ik de studie tuin- en landschapsinrichting te gaan volgen aan de Hogeschool van Hall Larenstein. Hier heb ik me volledig kunnen richten op mijn creativiteit en ontwerp van tuinen en landschappen. Dit in combinatie met mijn verdieping en fascinatie voor beplanting heeft ertoe geleid dat ik besloot mijn eigen ontwerpbureau, Bureau Hamers tuin- en landschapsinrichting, op te richten.

Tijdens het ontwerpproces focus ik op het eindbeeld. Op welke manier kunnen de wensen van de opdrachtgever vorm worden gegeven om een fantastische buitenruimte te creëren? Dit proces ga ik dan ook graag met de opdrachtgever aan. Hierbij neem ik u mee in de stappen die worden gemaakt in de realisatie van uw buitenruimte. Waarbij authenticiteit, kwaliteit en beplantingsontwerp hoog in het vaandel staan.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Scroll naar top