Landelijke tuin weert

Projectdetail:    3.070 m2

Status:                 gerealiseerd

De ligging van deze tuin in zijn omgeving is het eerste dat opvalt wanneer de tuin wordt bezocht. Het landelijke karakter van de omgeving is dan ook zeker een van de inspiratie bronnen geweest voor dit ontwerp.

Het woonhuis (voormalige boerderij) met daarbij paardenstallen is volledig gerenoveerd en heeft een stoer en luxe karakter gekregen. Een ruime moderne aanbouw benadrukt de oude en nieuwe elementen, wat zorgt voor een eigentijds ogende woning.

De in de woning gebruikte materialen zijn uitgangspunten geweest om te verwerken in de tuin. Dit in combinatie met het landelijke karakter en een jaarrond aantrekkelijke dynamische beplanting is de basis geweest voor het ontwerp.

Eigentijdse materialen zoals gebakken klinkers en veelal gras zorgen voor een landelijke sfeer. De losse kleurrijke prairiebeplanting zorgt voor een afwisseling in hoogtes en doorkijkjes. Het handhaven van bestaande bomen en het aanplanten van enkele nieuwe bomen zorgt voor een afwisselend karakter (leeftijd) gelijkend aan de woning.

De ruime opzet van de achtertuin biedt ruimte voor opgroeiende kinderen om te spelen. En is tevens zo ingericht dat er in de toekomst een zwemvijver kan worden gerealiseerd.

Tuinverlichting Weert
tuinontwerp weert
Bloeivormen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Scroll naar top